Betydeligt prisfald på fjernvarme på vej

Varme

Forsyning Helsingør vil gøre fjernvarmeprisen mere konkurrencedygtig og sætte tempo på den grønne omstilling.

fjernvarmepriser

Fra nytår kan Forsyning Helsingørs godt 15.000 fjernvarmekunder se frem til priser, der er markant lavere end i dag. Prisnedsættelsen, der er godkendt af Forsyning Helsingørs bestyrelse, forventes at blive på ca. 10 procent årligt – eller godt 1.600 kroner - for en standardvarmekunde i et parcelhus. For en standardkunde i lejlighed bliver nedsættelsen på ca. 9 procent – eller godt 1.134 kroner. Med den kommende prisnedsættelse vil Forsyning Helsingør dels gøre fjernvarmen mere attraktiv for nuværende og nye kunder - dels understøtte den grønne omstilling, da fjernvarmen kan erstatte fossile brændsler i den individuelle boligopvarmning.

Med en prisnedsættelse bliver fjernvarmen endnu mere attraktiv og konkurrencedygtig. Samtidig hjælper vi den grønne omstilling på vej, da fjernvarmen kan erstatte olie- og naturgasfyr til boligopvarmning i byområder.
Jens Bertram, bestyrelsesformand

”Vi står overfor en udvidelse af fjernvarmenettet i kommunen i de kommende år. Med en prisnedsættelse bliver fjernvarmen endnu mere attraktiv og konkurrencedygtig. Samtidig hjælper vi den grønne omstilling på vej, da fjernvarmen kan erstatte olie- og naturgasfyr til boligopvarmning i byområder”, siger Jens Bertram, bestyrelsesformand i Forsyning Helsingør og fortsætter:

Jeg håber, kunderne vil tage godt imod næste års priser – specielt i en tid, hvor priserne på andre individuelle opvarmningsformer - fx olie-, gas- og el - stiger voldsomt.
Jens Bertram, bestyrelsesformand

”Det er primært stigende el-indtægter på Helsingør Kraftvarmeværk samt stordriftsfordele fra flere fjernvarmekunder der nu gør det muligt for os at sænke varmepriserne. Jeg håber, kunderne vil tage godt imod næste års priser – specielt i en tid, hvor priserne på andre individuelle opvarmningsformer - fx olie-, gas- og el - stiger voldsomt”. 

”Helsingør Kraftvarmeværk arbejder på at indfase nye grønne teknologier til produktion af fjernvarme på el – i første omgang i form af en elkedel.  For at sikre lave og stabile fjernvarmepriser i fremtiden og til at finansiere disse nye teknologier har vi anmodet Helsingør Kommune om en låneomlægning, som skal muliggøre dette”, forklarer Jens Bertram.

Udbredelsen af fjernvarmenettet er med til at understøtte kommunens Plan for klima og bæredygtighed 2020 – 2030, hvor et af indsatsområderne er bæredygtig opvarmning – herunder skrotning af oliefyr.

Ny ekspansiv fjernvarmestrategi
Det kommende prisfald skal være med til at hjælpe en ny ekspansiv fjernvarmestrategi for Forsyning Helsingør på vej. I sommer præsenteredes projektforslag om udbygning af fjernvarmenettet til fire konkrete områder i Helsingør. Det er første fase af udbygningen af fjernvarmen, og projektforslagene behandles i øjeblikket af Helsingør Kommune. Næste fase bliver områder i Espergærde og i Snekkersten.

I takt med at kommunen forventes at godkende projektforslagene, vil Forsyning Helsingør starte en målrettet og kundeorienteret markedsføring, der skal fortælle om de mange fordele ved fjernvarme.

Fjernvarmen har i forvejen et lavt klimaaftryk, en høj komfort – og så er den pålidelig.
Jacob Brønnum, adm. direktør

”Fjernvarmen har i forvejen et lavt klimaaftryk, en høj komfort – og så er den pålidelig. Fremover vil den også være mere konkurrencedygtig på prisen. I vores kommende markedsføring vil vi desuden sikre attraktive tilslutningsrabatter, så kunden kan få fjernvarme uden at skulle hive alt for mange penge op af lommen på én gang”, forklarer Jacob Brønnum, adm. direktør i Forsyning Helsingør.

Hvis projektforslagene skal blive til virkelighed, kræver det ud over kommunens godkendelse, at et tilstrækkeligt antal kunder i de konkrete områder er interesseret i at skifte til fjernvarme.