Nye byggerier kobles på fjernvarmenettet

Nyhed

Forsyning Helsingør håber at flere boliger i kommunen får adgang til grøn fjernvarme fremover.

img_5567.jpg

Ved siden af Nordhavnen på den gamle Tretorn-grund er de nye boliger i området Kronborg Strand ved at skyde op. Boligerne i de 24 blokke er så eftertragtede, at de stort set alle er solgt. Når de første beboere flytter ind til næste år, kan de se frem til, at lejlighederne bliver varmet op med grøn fjernvarme fra Forsyning Helsingør. Kronborg Strand er nemlig blandt de markante nybyggerier, der i disse år bliver koblet på fjernvarmenettet. Og står det til Forsyning Helsingør, så skal endnu flere af kommunens borgere have mulighed for fremover at få varmet hus og hjem op med grøn fjernvarme.

I et nyt forslag, der er på vej til godkendelse i kommunen foreslår Forsyning Helsingør at udbrede fjernvarmenettet til boliger og virksomheder i områder, der ikke allerede er forsynet med fjernvarme. Det drejer sig fx om boligprojekter ved Søbækrenden i det nuværende erhvervsområde og ved Kellerishegn – begge i Espergærde. Samt i centrum af den gamle middelalderby i Helsingør. I alt er der tale om et potentiale på over 1.500 boliger.

”Vi vil gerne udbrede vores net med grøn fjernvarme til flere boliger i kommunen. Det er både godt for miljøet, nu hvor varmen snart bliver produceret på bæredygtig biomasse – og så er det godt for den enkelte kundes økonomi. For jo flere boliger vi kan få på fjernvarmenettet, jo flere er der også til at deles om omkostningerne – og derfor bliver det alt andet lige lettere for os at fastholde konkurrencedygtige priser for alle”, siger bestyrelsesformand Per Tærsbøl.

Nu skal kommunen se på de tre projektforslag, og derefter er det op til politikerne i Byrådet at vurdere, om Forsyning Helsingør skal tilbyde fjernvarmenettet til nuværende og kommende beboere i de tre områder.

Ny byggerier giver nye kunder
Forsyning Helsingør har dog allerede fået en del nye kunder i eksisterende fjernvarmeområder. Det er fx nogle af de mange store nybyggerier, der allerede er opført eller er ved at blive opført i kommunen:

Kronborg Strand (Tretorn-grunden): Alle 24 blokke med i alt 157 boligenheder skal forsynes med fjernvarme, når de nye beboere flytter ind fra efteråret 2019.

Genua House (det gamle Borupgårdcenter): Alle 29 boliger samt Netto, Føtex Food samt et pizzaria er blevet forsynet med fjernvarme siden åbningen i februar 2018.

Det nye stadion: Bygningsdelene i det nye stadion skal opvarmes med fjernvarme fra en forventede ibrugtagning i løbet af 2019.

Kingosvej – Boliggården: Her får de 32 lejligheder i de kommende rækkehuse (afd. Q) fjernvarme fra Forsyning Helsingør.

Hospitalsgrunden: Der er tale om et større område, der udvikles i etaper. Allerede nu er der lavet aftaler om fjernvarmeleverancer til Rema 1000, der har åbnet ny butik. Det er planen, at de kommende boliger tilbydes fjernvarme.

Se den nuværende udbredelse af fjernvarmenettet i Helsingør Kommune her:

https://www.arcgis.com/apps/webappviewer/index.html?id=035ae3ae2785497684a0e70db1c41ee7