Nye priser i Forsyning Helsingør 2021: El falder i pris og fjernvarmen holdes stabil

Nyhed

En familie i en standardhusholdning skal samlet set betale 858 kr. mere til næste år, svarende til en stigning på 2,4 pct. – primært pga. serviceforbedringer på affald.

none

Forsyning Helsingørs kunder kan se frem til mindre justeringer af priserne i 2021. For en standardhusholdning, der forsynes med vand, el og varme – og hvor spildevand og affald ledes bort eller hentes – betyder de nye takster en mindre prisstigning på 858 kroner årligt. Det dækker dog over både prisfald og stigninger de forskellige forsyningsarter imellem. Således falder prisen på el, fjernvarmeprisen fastholdes, vandprisen stiger minimalt, spildevand stiger en smule og affald lidt mere.

”Samlet set har vi stabile priser i Forsyning Helsingør – også i 2021. Jeg er meget tilfreds med, at det er lykkedes at sænke prisen på el for andet år i træk – og fastholde varmeprisen efter seks år med konstante prisfald. Det er særlig vigtigt nu, hvor vi står på tærsklen til igen at skulle udbygge fjernvarmenettet i Helsingør Kommune”, siger Jens Bertram, bestyrelsesformand i Forsyning Helsingør.

De nye priser for 2021 – gældende for en gennemsnitsfamilie i parcelhus (ændring i forhold til 2020) – ser således ud:

  • El: 8.573 kroner (-65 kroner)
  • Vand: 3.577 kroner (+8 kroner)
  • Spildevand: 5.929 kroner (+174 kroner)
  • Varme: 15.569 kroner (0 kroner)
  • Affald: 3.480 kroner (+741 kroner)
  • Total: 37.128 kroner (+858 kroner)

Stigningen i prisen på affald skyldes en række markante serviceforbedringer, hvor der skal sorteres i op til 10 fraktioner ved husstanden, som betyder mere genanvendelse og bedre service. Men andre faktorer spiller også ind. Se mere her.

Stigningen i prisen for spildevand skal primært findes i den almindelige prisudvikling samt investeringer i ledningsnettet til forebyggelse af oversvømmelser og overløb.

Bortset fra el- og varmeprisen skal priserne for vand, spildevand og affald godkendes af Byrådet i januar måned.