Se studerendes forslag til klimatilpasning i den gamle bykerne

Spildevand

Vinderhold vil bruge vandet til at trække turister fra stationen op i byen og forbi Wiibroe Plads - inden de fortsætter mod Kronborg.

none

Klimainnovation Camp 2019 blev afviklet i Helsingør i wekenden 5. og 6. oktober. Her deltog 26 studerende fra hele landet - på tværs af studieretninger og fagligheder.

Opgaven lød på med udgangspunkt i Helsingør Centrum, at komme med bud på fremtidens klimatilpasningsprojekter, der ikke bare minimerer risikoen for oversvømmelse men samtidig begynder at udnytte regnvandet som en ressource i byudviklingen til at skabe værdi på tværs - for sundhed, rekreation, læring og grøn vækst. 

Nu kan alle se de seks holds konkrete konceptforslag på kreative løsninger for Helsingør - med respekt for byens historier og den gamle bykerne.

Vinderholdet blev gruppe 3 - bestående af; 

  • Karen Bundgaard, Have- og parkingeniørstuderende (KU)
  • Christina Louise Fæster, Idræt og sundhed (SDU)
  • Mikkel Barfod Boll , Bæredygtigt Design (AAU)
  • Caroline Fritzen, Geografi & geoinformatik (KU)

Dommerpanelet udtaler:

"Gruppen, der vandt første præmien, beskriver Wiibroe Plads som en uklart defineret plads. Det ønsker de at lave om på, blandt andet ved at anvende vandet til navigation. Det skal forstås som, at vandets vej gennem pladsen er med til at lede besøgende og borgere til Kronborg, rundt på pladsen med aktiviteter (sundhed og idræt) og op i byens handelsstrøg. Helsingør byder på kultur og historie i en ganske særlig grad, og det er netop det, Wiibroe Plads skal afspejle."

Se vinderholdets forslag på video.

Se tidligere nyhed om Klimainnovation Camp 2019.