Helsingør Kraftvarmeværk

El- og varmeproduktion på biomasse spiller en afgørende rolle i den grønne omstilling.

HØK

Siden 2019 har produktionen på Helsingør Kraftvarmeværk været basseret på bæredygtig biomasse frem for fossile brændsler. Fornyelsen af værket gør, at der leveres strøm og fjernvarme med positiv klimaeffekt.

Kraftvarmeværker baseret på biomasse spiller i dag en afgørende rolle for den grønne omstilling i Danmark. Værkerne er stabile og leverer forsyningssikkerheden på dage, hvor det ikke blæser eller solen ikke skinner.

Dermed er værker som Helsingør Kraftvarmeværk med til at vores energisystem kan udvides med flere vindmøller og flere solcelleanlæg.

Helsingør Kraftvarmeværks biokedel kan levere 16 MW el og 60 MW varme. Den gamle del af værket indeholder stadig et gasturbine-anlæg og en lille gasmotor baseret på naturgas, der bruges ved spidsbelastninger – eller når der skal produceres akut strøm til elnettet.

Samarbejde med Norfors
Transmissionsnettet for fjernvarme i vores del af Nordsjælland strækker sig fra Hornbæk i nord til Kokkedal og Hørsholm i syd.

I vinterhalvåret får Forsyning Helsingørs godt 15.000 fjernvarmekunder varmen fra kraftvarmeværket i Helsingør. Samtidig sender vi varme nordpå til kunderne i Hornbæk Fjernvarme og sydpå til nettet, der forsyner Norfors fjernvarmekunder.

I sommerhalvåret kommer varmen primært fra Norfors affaldsforbrændingsanlæg i Hørsholm.

Strøm produceret på kraftvarmeværket afsættes til energinettet på Sjælland.

Helsingør Kraftvarmeværk ejes 2/3 af Forsyning Helsingør og 1/3 af Norfors.

Norfors er et fælleskommunalt affaldsselskab - ejet af fem nordsjællandske kommuner: Allerød, Fredensborg, Helsingør, Hørsholm og Rudersdal.

transmissionsnet