Fødevarecertificering

Drikkevandet skal overholde samme skrappe kvalitetskrav, som der stilles til fødevarer.

nærbillede af vand der løber fra hanen

Forsyning Helsingør har siden 2015 været certificeret efter fødevarebranchens ISO 22000 standard. Det betyder, at drikkevandet skal overholde de samme skrappe kvalitetskrav, som der stilles til fødevarer. Hvert år udføres et såkaldt audit af FORCE Technology, der skal godkende og dokumentere arbejdet med at sikre drikkevandskvaliteten.

Med certificeringen får kunderne ekstra sikkerhed for, at drikkevandet er rent, når det kommer ud af hanen. Den ekstra sikkerhed opnås fordi vi har skærpet overvågningen og styringen af vores processer fra drikkevandet indvindes, behandles og distribueres. Den årlige eksterne audit er med til, at vi fastholder fokus på overholdelse af hygiejneregler, effektivitet og systematik i arbejdet.  

  • Kravene i ISO 22000 standarden betyder blandt andet, at der er indført:
  • Skærpede krav til materialer og filtrering af luft der kommer i kontakt med drikkevandet
  • Hygiejnezoner på vandværkerne
  • Hygiejnezoner på vandtårnet
  • Hygiejnezoner i biler
  • Alle medarbejdere er uddannet vandoperatører med fokus på bl.a. praktisk hygiejne og vandforsyningsdrift
  • Opdeling af lagerfaciliteter
  • Overdækkede reolsystemer
  • Speciel rengøring af materialer, der kommer i vandbanen
  • Uddannelse af eksterne entreprenører, så de kan overholde hygiejnereglerne
  • Skærpet krav til leverandører
  • Digitale systemer til rapportering
Logo - Fødevarercertificering