Årsregnskab: Overskud sikrer investeringer i den grønne omstilling

Nyhed

Årsregnskabet for 2022 i Forsyning Helsingør-koncernen viser en sund og stabil økonomi trods stigende energipriser og inflation i samfundet.

Fotosession 2022

Forsyning Helsingør har udgivet Årsrapport 2022 – herunder årsregnskabet. Årsregnskabet viser, at Forsyning Helsingør har en sund og stabil økonomi. Virksomheden er veldrevet og formår både at fastholde stabile priser, på de områder virksomheden selv har kontrol over, samt en høj forsyningssikkerhed.

Vi er sat i verden for at sikre, at den samfundskritiske infrastruktur fungerer samtidig med, at vi tager ansvar for den grønne omstilling.
Jens Bertram, bestyrelsesformand

”Regnskabet for 2022 viser, at Forsyning Helsingør-koncernen er sund og veldrevet. Vi er sat i verden for at sikre, at den samfundskritiske infrastruktur fungerer samtidig med, at vi tager ansvar for den grønne omstilling. Regnskabet viser, at vi gør begge dele på baggrund af en god økonomi og en omkostningsbevidst organisation – og så i en tid med krig, stor usikkerhed, inflation og stigende energipriser. Det er jeg både glad og tilfreds med”, fortæller Jens Bertram, bestyrelsesformand i Forsyning Helsingør og fortsætter:

Faldende fjernvarmepriser

”Vi har fastholdt stabile kundepriser på de områder, vi selv har indflydelse på, og på fjernvarmeområdet har vi faktisk formået i mere end 10 år at have en nedadgående priskurve. Samtidig tjener vi de penge vi skal på de konkurrenceudsatte aktiviteter. Det betyder, at vi fortsat kan investere med et langsigtet perspektiv på vores fælles fremtid – fx når det gælder den grønne omstilling i kommunen”.

Regnskabet viser et overskud efter skat på 9,5 mio. kroner. Det er mindre end budgettet, men meget tæt på sidste års resultat. Overskuddet i 2022 stammer primært fra aktiviteterne inden for elnetselskabet Elektrus, elhandel og gadelys - samt såkaldte sideordnede aktiviteter i serviceselskabet.

Investeringer i fælles fremtid
I 2022 udgjorde de samlede investeringer i materielle anlægsaktiver 184,0 mio. kroner.  Det drejer sig fx om byggeriet af den nye genbrugsplads, klimasikring af spildevandsnettet samt udbygningen af fjernvarmenettet.   

Forsyning Helsingør udbygger og renoverer, så vi kan fastholde en høj forsyningssikkerhed, en høj kvalitet i vores service og leverancer samt udbygge den grønne omstilling.
Jacob Brønnum, adm. direktør

”Forsyning Helsingør udbygger og renoverer, så vi kan fastholde en høj forsyningssikkerhed, en høj kvalitet i vores service og leverancer samt udbygge den grønne omstilling. Derfor vil der også i indeværende år blive investeret i fx udbygning af fjernvarmenettet, så flere kan få grøn varme, samt ombygning af Sydkystens Renseanlæg og etablering af forsinkelsesbassiner, der vil reducere mængden af overløb til Øresund med 75 procent”, siger adm. direktør Jacob Brønnum.

Årsrapporten med årsregnskab for 2022 kan ses her. 

Fakta: Forretningsmodellen i Forsyning Helsingør-koncernen
Forsyning Helsingør er underlagt forskellige udgaver af hvile-i-sig-selv-princippet på aktiviteterne varme, vand, spildevand og affald. Det betyder grundlæggende, at forretningen udelukkende er finansieret via priserne på de ydelser, der leveres til kunderne. Overskud og underskud skal derfor udjævnes inden for en kort årrække.

Forsyning Helsingørs elnetselskab og vandselskaber er desuden underlagt en statslig økonomisk regulering af selskabernes såkaldte indtægtsrammer. Det betyder, at der er et årligt loft over selskabernes indtægter, hvilket bidrager til et konkurrencepres i sektoren. Formålet med dette er at sikre lave priser for kunderne, fx gennem innovation og mere effektiv drift.

Forretningsområderne elhandel, gadelys og de såkaldte sideordnede aktiviteter er konkurrenceudsatte aktiviteter, hvor målet er at sikre konkurrencedygtige priser samt et afkast på markedsniveau, der anvendes til investering i den grønne omstilling i Helsingør Kommune og til at understøtte det lokale idræts- og kulturliv gennem markedsføring af vores elhandelsprodukt Kronborg El og ved aktiv deltagelse i lokalebegivenheder og events.