Corona-regler på genbrugpladsen

Affald

Max 15 biler ad gangen. Kø kan forventes – besøgende opfordres til at udvise hensyn og tålmodighed.

none

Når genbrugspladsen på Skibstrup Affaldscenter tirsdag den 31. marts åbner igen for alle typer af besøgende – private såvel som erhverv – vil det ske med både adgangsbegrænsninger og særlig fokus på at sikre afstand og hygiejne for både besøgende og medarbejdere. Det skal sikre, at sundhedskravene fra Styrelsen for Patientsikkerhed bliver overholdt og smitterisikoen minimeres.

Derfor indføres følgende adgangsbegrænsninger:

  • Max 15 biler på affaldscenteret samtidig fordelt på både genbrugspladsen og aflæsnings-området for haveaffald

Adgangsbegrænsningerne følger niveauet fra resten af branchen og er fastlagt ud fra en konkret område- og risikovurdering af det samlede areal med genbrugsplads og aflæsning af haveaffald. Adgangskontrollen og trafikregulering styres efter aftale med politimyndigheden. I praksis vil besø-gende blive lukket ind på pladsen én bil ad gangen – efter princippet: en bil ind – en bil ud. Det kan betyde kø af ventende biler og varevogne på både Gørlundevej og på Skindersøvej. 

”Jeg ved godt, at mange har bunker med affald, de gerne vil af med hurtigst muligt. Men når vi genåbner genbrugspladsen for private nu, skal det gerne ske på en måde, hvor det er muligt at afvikle adgangen og trafikken på en god og gnidningsfri måde. Derfor vil jeg gerne opfordre alle besøgende til at vise hensyn, tålmodighed og helst ikke gøre det til en familieudflugt at komme på genbrugspladsen det næste stykke tid. Der skal være plads til alle – men man behøver nødvendigvis ikke tage afsted alle sammen tirsdag morgen”, siger Jens Bertram, bestyrelsesformand i Forsyning Helsingør.

Forsyning Helsingør har udformet en række gode råd til besøgende:

1. Kør kun på genbrugspladsen hvis det er nødvendigt
2. Pak bil og trailer, så du hurtigt kan komme af med affaldet i de rigtige fraktioner
3. Hold afstand – 2 meter - og undgå kontakt med personale hvis muligt
4. Husk handsker og tag selv skovl/kost med
5. Kom helst alene
6. Udvis tolerance
7. Vask eller afsprit hænder efter besøget

Åbningstiderne på genbrugspladsen er fra tirsdag den 31. marts normaliseret. Det vil sige, at der er åbent alle dage fra kl. 8.00 – 18.00 – inkl. weekenderne samt alle helligdagene i påsken. Dette gælder både private og erhverv.