Efter uvejret: Regnvand tilbageholdes og ledes væk

Spildevand

Forsyning Helsingør har sent tirsdag gennemført en række akutte tiltag for at beskytte boliger og erhverv mod oversvømmelser.

Smørhullet forsinkelse

Søen i Smørhullet er i disse dage ekstra stor.

De næste par dage må beboere, erhverv og brugere af institutioner for enden af H.P. Christensensvej i Helsingør leve med risikoen for lidt ekstra vand på kørebanen. For at beskytte bygninger mod oversvømmelser længere nedstrøms har det været nødvendigt for Forsyning Helsingør at lukke for tilstrømningen af vand til det lille forsinkelsesbassin mellem dyrehandlen på Kongevejen og etageboligerne Nøjsomheden.

Det betyder, at vandet tilbageholdes længere oppe i ledningssystemet ved de to små søer på hver sin side af H.P. Christensensvej lige efter Forsyning Helsingørs eget varmeproduktionsanlæg – med risiko for vand på kørebanen. Dermed gør vandet mindst skade. Opstuvningen af vand på kørebanen forventes ikke at forhindre passage på vejen. Når kapaciteten nedstrøms er normaliseret, bliver der igen åbnet op for tilløb til det lille forsinkelsesbassin – og vandet på kørebanen på H.P. Christensensvej vil fortrække.

Vand på kørebanen
Det er her på H.P. Christensensvej - mellem de to søer - at der forventes vand på kørebanen.

Boliger beskyttes ved Smørhullet
Ligeledes har det været nødvendigt at beskytte en række boliger, der ligger helt tæt på en lille indhegnet dam i Kong Peders Park – bedre kendt som Smørhullet – i Helsingør. For at undgå oversvømmelser og tilbageløb via regnvandsledningerne bortledes vand fra dammen ned til den eksisterende sø i Smørhullet, hvilket har resulteret i midlertidig vand på stisystemet rundt om søen. Dermed gør vandet mindst skade.

Forsyning Helsingør beklager de gener trafikanter måtte opleve i de to nævnte områder.

Smørhullet forsinkelse 2
En del af stien i Smørhullet er pt under vand - indtil kapaciteten i regnvandssystemet er normaliseret.