Flere husstande begynder på affaldssortering

Affald

Inden nytår vil godt 900 ekstra etageboliger, rækkehuse eller tæt/lav-bebyggelse have fået nye beholdere eller nedgravede løsninger.

Nedgravede løsninger - Boliggården afd 113

Beboerne i Boliggårdens afd. 113 får demonstreret, hvordan de nedgravede affaldsbeholdere tømmes.

I denne uge begyndte beboerne i 34 husstande i Boliggårdens afd. 113 ved Lindevangsvej i Helsingør at benytte deres nye nedgravede affaldsbeholdere. Beholderne er beregnet til husholdningsaffald i fraktionerne plast, metal, papir/pap, madaffald og restaffald, og beboerne i afd. 113 er den seneste gruppe af borgere, der er kommet med på sorteringsbølgen i Helsingør Kommune.  

Jo mere affald der bliver sorteret – jo bedre er det for klimaet og miljøet.
Jens Bertram, bestyrelsesformand

”Det er herligt hver gang, vi får koblet flere husstande på den nye affaldsordning med mere sortering. Jo mere affald der bliver sorteret – jo bedre er det for klimaet og miljøet. Og heldigvis er borgerne i kommunen gode til at sortere, så meget af affaldet kan genanvendes og genbruges”, fortæller Jens Bertram, bestyrelsesformand i Forsyning Helsingør.

Senere på efteråret – i november – er der yderligere en række områder med etageboliger, der begynder affaldssortering med fælles standpladser til store beholdere på hjul. Desuden etableres der løsninger hos godt 440 rækkehuse og tæt/lav-bebyggelse. Siden sommerferien er flere af Boliggårdens afdelinger med etageboliger gået i gang med sortering. Det gælder fx Grønningen i Helsingør, hvor 354 boliger indviede nye nedgravede beholdere i august måned. Når udrulningen i år er gennemført vil ca. 22.340 ud af i alt 32.000 husstande være koblet på den nye affaldsordning med mere sortering ved husstanden.

Udrulning fortsætter i 2022
Derefter mangler godt 9.660 husstande at blive koblet på ordningen. Langt den største gruppe er etageboliger. Planerne for den konkrete udrulning i disse boligområder sker i tæt samarbejde med ejer- og boligforeningerne – og det forventes at ske i 2022. Ligeledes forventes også bymidten i Helsingør (1.400 husstande) og særlige sommerhusområder i Hornbæk og Langesø (950 husstande) samt det gamle fiskerleje i Hornbæk (120 husstande) at gå i gang med affaldssortering i 2022.

Et politisk flertal på Christiansborg har besluttet, at der fremover skal sorteres i hele 10 fraktioner ved husstanden. Derfor vil Forsyning Helsingør også indfase sorteringsløsninger for en række nye fraktioner i løbet af 2022. Det drejer sig om nye – eller udvidede - løsninger for farligt affald, mad- og drikkekartoner og glas. Fristen for indførsel af en ordning for tekstiler er rykket til 1. juli 2023.

Grønnningen - nedgravede løsninger
I august fik de 354 boliger i Grønningen nedgravede løsninger og kom således med på sorteringsbølgen.
Grønne affaldskurve til madaffald
Alle får grønne poser og en affaldskurv til madaffaldet.