Serviceforbedring: Plast- og metalaffald tømmes hver 2. uge

Affald

Tømmefrekvensen bliver kortere af hensyn til en mere effektiv drift og bedre sortering.

ny affaldsordning - plast og metal

Forsyning Helsingør justerer på frekvensen for tømning af den to-delte beholder med plast- og metalaffald. Det gælder hos alle de over 15.000 kunder, der bor i parcelhus, villa eller rækkehus med individuel affaldsløsning. Ændringen indfases i slutningen af 1. kvartal 2023 og betyder, at kunderne vil få tømt beholderen med plast- og metalaffald hver 2. uge – mod i dag hver 4. uge.  Serviceforbedringen medfører ikke ændringer af affaldstaksten.

Ændringen af tømmefrekvensen på plast- og metalaffaldet er en væsentlig serviceforbedring.
Jens Bertram, bestyrelsesformand

”Det er altid dejligt at kunne give affaldskunderne en god nyhed op til jul. Og det her er bestemt en af den slags nyheder, der er særlig sjov at komme ud med. Ændringen af tømmefrekvensen på plast- og metalaffaldet er en væsentlig serviceforbedring. Samtidig forventer vi, at det smitter positivt af på sorteringskvaliteten, da færre kunder nu vil opleve, at rummet til plast er fyldt op med top på”, fortæller Jens Bertram, bestyrelsesformand i Forsyning Helsingør.

Serviceforbedringen lader sig gøre, fordi Forsyning Helsingør i øjeblikket er ved at effektivisere driften og blandt andet optimerer og omlægger forskellige ruter. Dermed frigøres kapacitet til flere tømninger.

tømning hos villaer

Øget kvalitet i genanvendelsen er blandt pejlemærkerne i Helsingør Kommunes nye Plan for Cirkulær Økonomi.

Derfor er Mette Lene Jensen, formand for Klima- og bæredygtighedsudvalget også godt tilfreds med den nye serviceforbedring.

Jo bedre sortering – jo bedre er det for miljø og klima. Tømningen af plast- og metalaffaldet hver 2. uge er derfor godt nyt – og helt i tråd med ambitionerne i vores nye Plan for Cirkulær Økonomi.
Mette Lene Jensen, formand for Klima- og bæredygtighedsudvalget

”Vi ønsker mindre affald, mere genbrug og bedre genanvendelse. Derfor skal vi hele tiden arbejde på at gøre det lettere at sortere husholdningsaffaldet. Jo bedre sortering – jo bedre er det for miljø og klima. Tømningen af plast- og metalaffaldet hver 2. uge er derfor godt nyt – og helt i tråd med ambitionerne i vores nye Plan for Cirkulær Økonomi”, siger Mette Lene Jensen.

28.000 ud af kommunens ca. 31.900 husstande sorterer nu husholdningsaffaldet.

Siden sommeren 2022 har mad- og drikkekartoner skulle sorteres sammen med plast-affaldet, hvilket har betydet større mængder til genanvendelse. 

Se Forsyning Helsingørs sorteringsvejledning.

affald til genanvendelse
Mad- og drikkekartoner skal sorteres sammen med plastaffaldet, da materialerne i kartonerne kan genanvendes.