Ukloakerede ejendomme

Ligger din ejendom uden for forsyningens kloaknet? Læs mere her.

Ikke alle ejendomme kan blive tilsluttet til forsyningens kloaknet.

Har du en ejendom, som ikke kan blive tilsluttet til kloakken, findes der forskellige alternative renseløsninger. Det kan f.eks. være et minirenseanlæg, et nedsivningsanlæg eller en samletank.

Etablering af minirenseanlæg, nedsivningsanlæg, samletanke og andre lokale renseløsninger kræver en tilladelsen, som gives af Helsingør Kommune. Læs mere om Spildevand i det åbne land på Helsingør Kommunes hjemmeside.

Hvis man har en bundfældningstank, er det obligatorisk at være tilmeldt til ”Tømningsordningen for bundfældningstanke”.

Når man har en lokal renseløsning skal man betale en statsafgift af det spildevand der nedsives eller udledes. Forsyning Helsingør opkræver statsafgiften på baggrund af afløbskoden i BBR. Nedenfor kan du læse mere om hvordan statsafgiften bliver opkrævet.

Tømningsordning for bundfældningstanke

Tømningsordningen gælder for alle ejendomme, som har en bundfældningstank. Det er Forsyning Helsingør, der administrer ordningen for Helsingør Kommune.

Ordningen blev indført af Helsingør Kommune i 2003 og er obligatorisk. Læs mere i ”Regulativ for tømningsordning for bundfældningstanke”.

Tømning
Alle bundfældningstanke tømmes én gang. Den årlige tømning ligger normalt i ugerne 38 - 48.  

Tømningsordningen køres af:
FKSSlamson A/S
Tlf. nr. 63 42 10 17
E-mail: 
to@fksslamson.dk

Hvad skal du gøre inden slamsugeren kommer?

Her kan du læse hvad du selv skal sørge for inden tømningen kan udføres.

Der skal være fri adgangsvej til tanken. Der må ikke være:

  • Låst ind til ejendommen, f.eks. låst havelåge
  • Løsgående dyr, f.eks. hunde
  • Placeret krukker eller andet ovenpå dækslet

At dækslet:

  • Ikke sidder fast
  • Ikke vejer over 50 kg
  • Ligger i terrænhøjde og er tilgængeligt
  • Er markeret med en pind eller lignede

Download folder
Du kan se flere gode råd inden tømning i vores 
folder, hvor vi har samlet en masse information om tømningsordningen.

Tømningsattest
Når tanken er blevet tømt, lægger entreprenøren en tømningsrapport i din postkasse. Du har mulighed for at modtage en tømningsrapport via e-mail. Læs mere om hvordan du tilmelder dig i brochuren.

Kontrol
Vi vil gerne sikre at tømningerne udføres korrekt. Vi har derfor indført en kontrolordning, hvor vi årligt gennemfører mellem 10-30 kontroller.

Vi søger efter frivillige der gerne vil tilmelde sig kontrolordningen. Læs mere om hvordan du tilmelder dig i brochuren.

Spørgsmål
Hvis du har spørgsmål om selve tømningen, de faktiske forhold på grunden, klager eller skader, skal du kontakte entreprenøren.

Hvis du har spørgsmål om fornyelse af tank/anlæg, nedsivningsanlæg eller tilladelser, skal du kontakte Helsingør Kommune.

Hvis du har spørgsmål om din regning, skal du kontakte Forsyning Helsingør.

Statsafgifter

Når man har en lokal renseløsning, skal man betale en afgift til staten for det spildevand der nedsives eller udledes. Statsafgiften opkræves på baggrund af afløbskoden i BBR. Koden fortæller hvilken renseløsning anlægget har og bestemmer dermed hvor meget man skal betale. Hvis koden er forkert, skal du kontakte Helsingør Kommune for at få det rettet. Når koden er rettet, skal du kontakte os så vi kan ændre opkrævningen af afgiften.

Jo bedre rensekvaliteten er, jo lavere en afgift skal man betale. Så på anlæg med lav rensekvaliteten betales der typisk kr. 5,70 pr. m3 og for et anlæg med den bedste mulige rensekvalitet betales der kr. 0,75 pr. m3.

Afgiften opkræves enten ud fra:

  • Målt vandforbrug
  • Et fast beløb pr. år sat til 170m3 for et helårshus og 85 m3 for et sommerhus, hvis der ikke er vandmåler

Afgiften er momsfrie, og prisen fastsættes af SKAT. Det er forsyningens opgave og ansvar at sørge for opkrævning af afgiften for SKAT.