Grønne hverdagsråd: Sådan får du mindre affald i husstanden

Affald

Forsyning Helsingør hjælper kunderne med at forebygge, genbruge og genanvende affaldet.

Pige bærer mad- og restaffald ud til beholdere

Forsyning Helsingør har netop samlet 7 lette og praktiske råd til, hvordan kundernes selv kan hjælpe med at minimere affaldsmængderne i boligen – til glæde for klimaet og miljøet – og den cirkulære tankegang. Hvert år producerer kommunens husstande i snit i omegnen af 700 kg såkaldt husholdningsaffald. Med den nye affaldsordning med mere sortering bliver en væsentlig del af affaldet genanvendt og omdannet til nye produkter eller udnyttet til energi. Det er godt. Men der vil også være en stor positiv effekt ved at mindske de samlede affaldsmængder – og holde flere produkter inde i kredsløbet – inden de smides væk.

”Vi bliver nødt til som samfund og borgere at agere mere cirkulært og se på, hvordan vi bliver bedre til både at forebygge affald og genbruge produkter og andre ting og sager. På den måde kan vi spare på verdens enorme forbrug af naturressourcer – og leve lidt mere bæredygtigt”, forklarer Jens Bertram, bestyrelsesformand i Forsyning Helsingør og fortsætter:

”Derfor har Forsyning Helsingør nu samlet en række grønne hverdagsråd, der skal hjælpe kunderne til at mindske produktionen af husholdningsaffald og sikre mere genbrug – og dermed mindske deres eget klima- og miljøaftryk. På den måde er kunderne også med til at understøtte cirkulær økonomi og påvirke virksomheder til at nytænke deres forretningsmodeler, så de bliver mere bæredygtige”.

De 7 gode råd er:

  • Spar på engangsemballagen
  • Gem og genbrug glas, flasker og dåser
  • Genbrug tekstiler, køb second-hand tøj og aflever brugt tøj til genbrug
  • Vælg produkter med minimal emballage
  • Minimér online-shopping – handl lokalt
  • Undgå madspild
  • Sig nej tak til reklamer og aviser, du ikke læser

På Forsyning Helsingørs hjemmeside foldes de 7 råd ud med mere information.

De grønne hverdagsråd er med til at understøtte FN’s verdensmål – særligt mål 11 om Bæredygtige byer og lokalsamfund – samt mål 12 om Ansvarligt forbrug og produktion.