Brug din gamle beholder til haveaffald

Affald

Med nyt klistermærke kan du få tømt beholderen ved afhentning af haveaffald.

Haveaffald piktogram version 3

Forsyning Helsingør gør det nu lettere for kunderne at genbruge de gamle affaldsbeholdere til dagrenovation, som er til overs dér, hvor husstande er gået i gang med at sortere husholdningsaffaldet. Ved at sætte et klistermærke med påskriften ”Haveaffald” på siden af den gamle beholder, kan kunden få tømt beholderen ved brug af bestillingsordningen for afhentning af haveaffald.

Klistermærkerne kan afhentes gratis på vores to genbrugspladser: Skibstrup Genbrugsplads og Helsingør Genbrugsplads - Cirklen eller ved Forsyning Helsingørs hovedindgang på Energivej 25 i Helsingør i åbningstiden. Her følger også et postkort med brugsvejledning. 

Det er kun beholdere med korrekt haveaffaldsklistermærke, der tømmes af vores renovationsmedarbejdere via bestillingsordningen for afhentning af haveaffald hos kunden. Beholderen skal ligesom det øvrige haveaffald stilles ud et let tilgængeligt sted, hvor bilen kan køre til, fx ved matrikelskel eller ud til kørevej.

Der hentes haveaffald 4 gange om året i april, juni, august og oktober. Kunder der ønsker, at benytte den gamle beholder – og få den tømt ved afhentning i april – skal først sætte et klistermærke på.

Metalstativ kan også bruges
Det gamle metalstativ kan også genbruges til haveaffald. Her skal kunderne bruge haveaffaldssække, der skal stilles ud til afhentning til skel ved fortov eller vej, når bestillingsordningen for afhentning af haveaffald bruges. Haveaffaldssække skal være lavet af papir og kan købes i byggemarkeder.

Du behøver dog slet ikke at skille dig af med dit haveaffald. Blade, kviste og græs er en del af den naturlige cyklus og den naturlige kompost i jorden. Hvis du beholder blade, kviste og græs inden for hækken, kan du skabe små biotoper og levesteder for forskellige dyr og planter. Dermed kan du være med til at gøre en lille lokal forskel for biodiversiteten.