Få overblik over jule- og nytårsaffaldet

Affald

Åbningstider på genbrugspladsen, sortering af jule- og nytårsaffald og næste års tømmekalender. Få det store overblik her.

Juleaffald
Åbningstider mellem jul og nytår

Kundeservice
Forsyning Helsingørs Kundeservice holder lukket alle dage mellem jul og nytår, fra den 25. – 29. december samt den 1. januar 2024.

Genbrugspladser
Skibstrup Affaldscenter og Cirklen – Helsingør Genbrugsplads holder lukket den 24., 25., 26. og 31. december samt den 1. januar 2024.

Øvrige dage mellem jul og nytår har begge genbrugspladser åbent fra kl. 8.00-18.00.

Genbrugshuset
Genbrugshuset har lukket den 24., 25., 26., 29. og 31. december samt den 1. januar 2024.

Den 27.-28. december har Genbrugshuset åbent fra kl. 14.00-17.00. Den 30. december er der åbent fra kl. 10.00-15.00.

Afhentning af affald mellem jul og nytår

Vores renovationsmedarbejdere holder fri den 25. december og den 1. januar 2024. Det betyder, at der ikke vil blive afhentet affald disse to dage.

Hvis dine affaldsbeholdere har normal tømmedag mandag den 25. december, vil de i stedet blive tømt dagen før, søndag den 24. december fra kl. 05.00.

Hvis dine affaldsbeholdere har normal tømmedag mandag den 1. januar 2024, vil de i stedet blive tømt dagen før, søndag den 31. januar fra kl. 05.00.

Bliver dit affald mod forventning ikke afhentet, kan du melde manglende tømning via hjemmesiden eller app’en Affaldsportal.

Juletræsafhentning

Du kan komme af med dit juletræ ved at aflevere det på en af vores to genbrugspladser som haveaffald. Når du afleverer dit juletræ til haveaffald, bliver det lavet til kompost. Husk at træet skal være uden pynt, når du afleverer det.

Alternativt kan du få hentet juletræet som storskrald. Du skal selv bestille afhentningen, og det er kun muligt at få hentet juletræet ved første afhentning af storskrald efter jul. Du kan se her, hvornår vi henter storskrald på din adresse og bestille afhentning. Husk at træet skal være uden pynt, når du stiller det ud til storskrald.

Sortering af jule- og nytårsaffald

Hvordan er det nu, at gavepapir skal sorteres? Og hvor er det, at gamle ødelagte lyskæder skal hen? Vi har lavet en sorteringsguide til julens og nytårets affald, så du nemt kan få et overblik over, hvordan du skal sortere dit affald. Meget juleaffald indeholder nemlig gode ressourcer, som kan blive genanvendt til gavn for miljø og klima – det kræver bare, at det bliver sorteret korrekt.

Find juleguiden her.

Ryd sne, salt og sørg for lys til renovationsmedarbejderen

Frost- og sneglatte veje kan give problemer, når vores renovationsmedarbejdere skal hente dit affald. Sørg for at rydde for sne og salt adgangsvejen til dine affaldsbeholdere. Det er dit ansvar som grundejer at sikre, at renovationsmedarbejderen kan komme frem til dine beholdere. Hjælp også gerne renovationsmedarbejderne med at finde rundt i de mørke morgentimer ved at holde udendørslyset tændt.

Vores renovationsmedarbejdere gør deres bedste for at komme frem. Bliver de forhindret i at hente affald grundet vejens tilstand, forsøger de igen dagen efter i det omfang, der er muligt. Ellers vil afhentning af affaldet finde sted ved næstekomne tømningsdag.

Du kan også tilmelde dig vores sms-service for affaldsområdet - og få besked fx ved større driftsforstyrrelser.

Ekstra affald i julen

Vi har ofte ekstra meget affald i december måned. Ved du derfor allerede nu, at der ikke er nok plads i din beholder til restaffald, har du mulighed for at købe ekstra sække til restaffald. Ekstra affaldssække med restaffald skal placeres ved siden af affaldsbeholderen på tømmedagen.

Ekstra affaldssække til restaffald kommer i bundter på 4 stk. Du kan bestille dem her.

Afhentning af dit affald i 2024

Du kan allerede nu se, hvornår vi kommer og henter affald på din adresse næste år. Tømmekalenderen for 2024 er nemlig klar. Du kan se tømmekalenderen her, hvor du også kan downloade din egen personlige affaldskalender som PDF.