Prisændringer hos elnetselskaber fra 1. januar 2023

El

Stigende elpriser giver stigende omkostninger. OPDATERET 30. JANUAR 2023.

stikkontakt

De voldsomt stigende elpriser det seneste år, som påvirker alle dele af samfundet, har også en negativ effekt på omkostningerne hos elnetselskaberne, som transporterer den el, der forbruges, gennem elnettets kabler. Det gælder blandt andet udgifter til at dække nettabet.

Derfor vil der pr. 1. januar 2023 ske prisstigninger på nettariffen hos elnetselskaberne Cerius, Radius og Elektrus. Cerius og Radius har derudover varslet yderligere en prisstigning på nettariffen pr. 1. februar 2023 og efterfølgende en prisreduktion per 1. marts. Elektrus har varslet en prisstigning på nettariffen pr. 1. april 2023. 

Hos Cerius og Radius vil der også være en stigning i prisen på netabonnementet. Hos Elektrus falder prisen på netabonnementet i starten af året for derefter at stige lidt igen 1. april.  Nettariffen og netabonnementet udgør i alt cirka 13 procent af en husstands samlede elregning.

El-kunder i Forsyning Helsingør Kronborg Elhandel A/S, som bliver berørt af prisændringerne i disse tre netområder, vil modtage eller har modtaget et brev – enten på mail eller med post – med information om prisstigninger hos deres elnetselskab.

Netselskabets nettarif og abonnement er det samme, uanset hvilket elhandelsselskab, som du køber din el hos. Dit elhandelsselskab viderefakturerer netselskabets tarif og abonnement uændret til dig.

Læs mere om elprisen.