Rejsegilde på Snekkersten Vandværk

Vand

Med ny teknologi vil Forsyning Helsingør fortsat sikre rent og sundt drikkevand til kunderne.

Fredag den 22. februar afholdt Forsyning Helsingør rejsegilde for håndværkerne og entreprenørerne på byggeriet af det nye Snekkersten Vandværk. Værket skal med udgangen af 2019 afløse det nuværende vandværk i Snekkersten, som er slidt ned – og som derfor skal rives ned efterfølgende.

Med det nye vandværk får Forsyning Helsingør mulighed for fortsat at sikre rent og sundt drikkevand til kommunens borgere.

”På det nye vandværk indfører vi ny teknologi, der lever op til fremtidens sikkerhedskrav. Fx foregår vandbehandlingen i lukkede enheder. Det øger hygiejnen og mindsker risikoen for forurening”, sagde bestyrelsesformand i Forsyning Helsingør, Per Tærsbøl, til de mange fremmødte, der var samlet i hallen, der skal rumme to store rentvandstanke.

Alle involverede i byggeriet blev takket for deres indsats, og lokalbefolkningen har siden august 2018 kunne følge med i byggeriet, der ligger på Agnetevej lige over for Snekkersten Idrætscenter.

Med det nye vandværk ønsker Forsyning Helsingør samtidig i højere grad at vise lokalbefolkningen, hvordan moderne vandteknologi fungere. Derfor bliver værket bygget med store åbne vinduespartier, så fodgængere i området kan kigge ind til de to store rentvandstanke. Arkitektonisk gennemføres der en central akse gennem bygningen, som kommer til at fungere som gangbro for skoleelever og andre besøgende.

Det er virksomheden Krüger A/S, der har hovedentreprisen på byggeriet i tæt samarbejde med C.C. Brun Entreprise, arkitekter fra Gottlieb Paludan og rådgivende ingeniører fra ISC. Derudover er der tilknyttet en lang række underleverandører på fx facade, kloakering, VVS og el-installationer.