Dampblæsning af rør vil støje

Presse

De næste to til tre uger vil der forekomme støjgener fra Helsingør Kraftvarmeværk.

Fornyelsen af Helsingør Kraftvarmeværk er nu så langt i byggeprocessen, at de fleste maskiner og installationer testes og afprøves. Det gælder også den nye fliskedels damprør, der skal renses for urenheder, støv og svejserester. Det sker ved, at der blæses damp igennem rørene.

Dampblæsningen vil betyde støjgener for naboer og andre i området ved Energivej i udkanten af Helsingør, også selvom rensningen af rørene sker med brug af en lyddæmper. Lyden kan bedst sammenlignes med den, der opstår, når man langsomt lukker luften ud af en stor ballon. Hver dampblæsning tager 5 – 10 minutter, og der forventes 2-3 blæsninger pr. dag i tidsrummet kl. 7.00 til ca. 18.00.

Begynder omkring 11. september
Dampblæsningen forventes at begynde i dagene omkring den 11. september og vil fortsætte hverdage og 1 gang om lørdagene indtil prøver viser, at dampen er fri for partikler. Arbejdet forventes at tage op til 2-3 uger.

Fornyelsen af Helsingør Kraftvarmeværk betyder et skifte i brændsel fra naturgas til bæredygtig flis. Dermed kan kunderne se frem til grøn energi i blandt andet fjernvarmerørene. Det fornyede værk forventes i drift i februar 2019.