Nye forsyningspriser for 2024

Nyhed

Samlet set bliver det en smule billigere at være standard-kunde i Forsyning Helsingør.

affald til genanvendelse

En familie i en standard husholdning kan i 2024 samlet set se frem til at skulle betale 698 kroner mindre end i 2023 for vand, spildevand, affald, fjernvarme og el. Dette svarer til et samlet fald på ca. 2 pct. Det fremgår af Forsyning Helsingørs nye priser for 2024.

Det lille prisfald dækker samlet set over forskellige udsving i priserne på tværs af forsyningsarterne. Den samlede elpris forventes fx for 2024 at blive markant lavere, end forventningen var til prisen i 2023, svarende til et fald på ca. 27 procent. I den anden retning trækker den ekstraordinære stigning i affaldsgebyret på ca. 60 procent, som følge af Byrådets beslutning om ekstraordinært driftsbidrag til det fælleskommunale affaldsforbrændingsselskab Norfors. Prisen stiger ligeledes på fjernvarme med lidt under 10 procent. Prisen på håndtering af spildevand stiger med næsten 5 procent, mens prisen for rent drikkevand endelig forbliver nogenlunde stabil med en mindre stigning på under 2 procent.

Jeg er glad for, at det samlet set bliver en smule billigere at være standardkunde i Forsyning Helsingør, og at kunderne nu får glæde af den faldende markedspris på el.
Jens Bertram, bestyrelsesformand

Kunderne får glæde af faldende elpriser
”Jeg er glad for, at det samlet set bliver en smule billigere at være standardkunde i Forsyning Helsingør, og at kunderne nu får glæde af den faldende markedspris på el. Det opvejer de øvrige prisstigninger, som vi langt hen ad vejen, ikke har kunnet påvirke. Det gælder ikke mindst den ekstraordinære stigning i affaldsgebyret, som har været ude af vores hænder”, forklarer bestyrelsesformand Jens Bertram og fortsætter:

Fortsat konkurrencedygtig fjernvarmepris
”Vi har fortsat en konkurrencedygtig fjernvarmepris - trods stigningen – både når vi sammenligner med de øvrige fjernvarmeselskaber i Nordsjælland og i forhold til varmepumper. Og prisen i 2024 vil fortsat være lavere, end den var for fx ti år siden. Men ligesom andre selskaber i branchen oplever vi i øjeblikket en uheldig kombination af stigende priser på biomasse, stigende priser på entreprenørydelser, stigende renteudgifter samt faldende indtægter på salg af el. Det er derfor nødvendigt overfor både fjernvarmeselskabet og kunderne på lang sigt at hæve prisen på fjernvarme”.

Vi har fortsat en konkurrencedygtig fjernvarmepris - trods stigningen – både når vi sammenligner med de øvrige fjernvarmeselskaber i Nordsjælland og i forhold til varmepumper.
Jens Bertram, bestyrelsesformand

De nye priser for 2024 – gældende for en gennemsnitsfamilie i et standardparcelhus (ændringen i forhold til 2023 er angivet i parentes) – ser således ud:

  • Vand: 3.906 kroner (+ 68 kroner el. +1,8 %)
  • Spildevand: 6.356 kroner (+ 290 kroner el. +4,8 %)
  • Fjernvarme: 15.249 kroner (+ 1.369 kroner el. +9,9 %)
  • Affald: 5.734 kroner (+ 2.161 kroner el. +60,5 %)
  • El: 12.617 kroner (- 4.587 kroner el. -26,7 %)
  • I alt: 43.862 kroner (-698 kroner el. -1,6 %)

For så vidt angår priserne på affald, vand og spildevand er disse godkendt af Byrådet i Helsingør Kommune, hvilket skete mandag den 18. december 2023.

Fjernvarmeprisen skal ikke godkendes af Byrådet, og elprisen i Forsyning Helsingør Kronborg Elhandel følger prisen på den nordiske elbørs.

Se mere om priser.